Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Başkan Argan, 4 Soruna Çözümle Döndü
AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, hafta içerisinde Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Argan, 4 Soruna Çözümle Döndü

Yaptığı Ankara ziyareti sırasında bir takım temaslarda bulunan Başkan Kenan Selim Argan, Ankara dönüşü ayağının tozuyla basın açıklaması yaptı.

Ankara’dan güzel haberlerle döndüğünü söyleyen Argan, ziyaretlerin son derece verimli geçtiğini Ünye’nin kök salmış sorunlarından olan Ünye-Akkuş-Niksar yolu, Ünye OSB’si, Ünye Kültür Merkezi Projesi ve en öncelikli sorun olan doktor eksikliği konusunda görüşmeler yaptığını söyleyerek, ziyaretini dört ana başlıkta topladı.

 

“Ünye- Akkuş-Niksar Yolu İçin 600 Milyon Lira Ödenek Ayrıldı”

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Argan, “Ankara ziyaretlerimizin ilk durağı Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. Devamında Genel Başkan Vekilimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u ziyaret ettik. Sayın Numan Kurtulmuş ile Ünye ve Ordu ili geneli ile ilgili sohbetler ettik.  Özellikle Ünye-Akkuş-Niksar Yolu konusunu görüştük.

Bu yolla ilgili yaklaşık 600 Milyon Liralık bir ödenek ayrıldığını ifade ederek, yolun yatırım planına alınmış kısmıyla ihaleye çıkılma tarihi hızlandırılacağını söyledi.” diyerek Ünye-Akkuş-Niksar yolu projesinin son durumu hakkında bilgi verdi.

 

“Kültür Merkezimize Kaldığımız Yerden Devam Edeceğiz”

Yapımı konusunda belirsizlik devam eden Kültür Merkezi hakkında yapılan görüşmeleri değerlendiren Başkan Argan, “Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Nadir Alparslan Bey ile de görüştük. Kültür Merkezi ilgili en son raddede buranın tasfiyesi ile ilgili karar alındı. Bakanlığımızda işin tasfiye sürecinin başlaması ile ilgili yazıyı Ordu Valilimize yazdı. Bizlerde hızlı bir şekilde tasfiye sürecinin başlaması, sürmesi ve kısa sürede sonuçlanması için Vali’mizle de görüşeceğiz. Bakan Yardımcımız 2022 yılı içerisinde ödenekle ilgili her hangi bir sıkıntının olmadığını net bir şekilde ifade etti. Tasfiye sürecinin ardından hızlı bir şekilde ihaleye çıkmak suretiyle Kültür Merkezi’mize kaldığımız yerden devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

“En Geç İki Ay İçerisinde Doktor Sıkıntımız Kalmayacak”

Başkan Kenan Selim Argan, gerçekleştirilen Ankara ziyaretinde Ünye’nin kanayan yarası olan doktor eksikliği konusunda görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade ederek, “Sağlıkla ilgili hepimizin sıkıntıları var. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcımız Aziz Alper Biten Bey ile uzun uzun sohbet ettik. Kendisi bize istatistiki olarak her yörenin ne kadar ihtiyacı var. Ordu ve Ünye’nin durumu nedir anlattı. Bizler Ünye ve çevre ilçelerimizde baş göstermiş doktor sıkıntısı ile ilgili taleplerimizi kendisine anlattık. Özelinde en geç iki ay içerisinde doktor sıkıntımızın kalmayacağı ile ilgili kendisinden söz aldık. Buna daha önce ifade etmiş olduğumuz branşların tamamı ve aynı zamanda göğüs hastalıkları, kardiyoloji ve palyatif çözüm olması açısından Sağlık Müdürlüğü’müzün de yapacağı iş ve işlemler olacak. Bunlarla ilgili de önümüzdeki hafta bir ziyaret gerçekleştireceğiz.” dedi.

 

“Organize Sanayi Bölgesinde Çalışmalar 3-4 ay içerisinde tamamlanacak”

Başkan Argan, Ünye Organize Sanayi Bölgesinin alt yapı çalışmalarının hız kazanacağını ifade ederek, “Yaptığımız ziyaretlerin en son kısmı Ünye OSB ile ilgili konunun muhatabı olan müteahhidimiz Delta İnşaat Sanayi ve Ticaret A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Güven Bey oldu. Ünye OSB’de fabrikaların yapılması ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Şuanda orada 4,5 kilometrelik yol hattının 2-2,5 kilometresi bitmiş daha sonra onların tabiri ile zeminin biraz bozuk olmasından kaynaklı olarak biraz erteleme ile karşı karşıya kalmıştık. Yapılan görüşmeler ve projede yapılan tadilatlar neticesinde bizzat Cevat Güven ağabeyimizin ağzından çıkmış olduğu şekli ile ifade etmem gerekirse, işi gece gündüz çalışmak suretiyle 3-4 ay içerisinde bitireceğini ifade ettiler. Yine Cevat Güven’in ifadesi ile Kurban Bayramı sonrası çalışma başlatılıp, 3-4 ay içerisinde tamamlanacak.” dedi.

 

“Ziyaretlerimiz Verimli Geçti”

Gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında açıklamalarına devam eden Başkan Argan, “Genel Merkezimizi ziyaret ettik. AK Parti Genel Sekreter Yardımcımız hemşerimiz Mustafa Hamarat Bey ve AK Parti Genel Sekreterimiz Ankara Milletvekilimiz Fatih Şahin Bey’i ziyaret ettik. Ardından İlbank Genel Müdürü ve Genel Müdür’ümüz Yusuf Büyük’ü makamında yaptığımız ziyarette Ünye Belediyemizin yaptığı iş ve işlemlerle ilgili bir takım fikir alışverişlerinde bulunduk. Bir takım taleplerimiz oldu. Genel Müdürümüzde bu talepleri yerine getireceğini ifade ettiler. Ardından, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızı ziyaret ettik. Din hizmetleri ile ilgili gelmiş olduğumuz durumu, özellikle kırsal kesimlerdeki imam-hatiplerimizin, müezzin ve kayyumlarımızın eksikliği ile ilgili müzakerede bulunduk.  Kendisi de her zamanki nezaketi ile bizlere anlattığımız konularla ilgili yardımcı olunacağını ifade ettiler.” Diyerek, Ankara temaslarının verimli geçmesinden memnun olduğunu belirtti.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan’nın yapmış olduğu basın açıklamasında kendilerine AK Parti Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Ecz. Neşe Akgül Tiyaloğlu ve AK Parti Ünye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Abdulkadir Demir eşlik ettiler.



HABER VİDEOSU





Kaynak: akparti, numan kurtulmuş, ünye, kenan selim argan, ünye ak parti, osb, kültür merkezi ,haber

Editör: unyevizyon.com

Bu haber 299 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI